Terug

Borstvoeding en kolven met implantaten

Borstvoeding en kolven met implantaten

Veel vrouwen laten hun borsten in hun vruchtbare jaren vergroten. Hoewel vrouwen met borstimplantaten borstvoeding kunnen geven, is het beste moment voor een dergelijke ingreep vaak nadat u kinderen hebt gehad. Hoewel elke vorm van borstoperaties het risico met zich meebrengt dat melkkanaaltjes en zenuwen beschadigd kunnen raken, hebben de meeste vrouwen met implantaten gelukkige en succesvolle ervaringen met het geven van borstvoeding.

Sommige moeders zijn bang dat de kwaliteit van de melk door implantaten kan worden aangetast. Er is geen bewijs dat het materiaal van de implantaten schadelijk kan zijn voor de baby, zelfs als het implantaat een lek heeft.

De locatie van het implantaat kan invloed hebben op de borstvoeding. Prothesen die onder de vouw van de borst of onder de arm zijn ingebracht, geven minder kans op beschadiging van belangrijke zenuwen en melkkanalen. Soms zijn implantaten tegen de tepelhof geplaatst. Er bestaat bij deze chirurgische ingreep meer kans dat het gevoel in de zenuwen naar de tepel is beschadigd. Als dit het geval is kan het zowel de melktoevoer als de melkstroom beïnvloeden.

Heel zelden worden bij vrouwen implantaten geplaatst vanwege onregelmatige borstontwikkeling. Zij hebben een kans dat er te weinig klierweefsel is voor een volledige melkproductie. In dit geval zijn problemen met het geven van borstvoeding niet gerelateerd aan de implantaten, maar aan eerdere problemen. Bron http://www.amazingbreastmilk.nhs.uk/how-to-breastfeed/feeding-with-implants