Terug
elektrische borstkolf calypso to go

Een borstkolf kopen, waar begin je?

Een borstkolf is niet het eerste van de baby uitzetlijst dat aangeschaft moet worden, maar als je borstvoeding wil geven is het zeker iets om over na te denken. Het verschilt per situatie wanneer een kolf aangeschaft kan worden. Wanneer de borstvoeding goed op gang komt, is een borstkolf vooral in een later stadium handig. Gaat het voeden wat moeizaam, dan kan de kolf ook een uitkomst bieden. Met behulp van de borstkolf kan je de moedermelk zonder stress aan je kindje voeden. Dit is voor jullie beide wel zo prettig. Wanneer je de kolf aanschaft is volledig afhankelijk van de situatie, maar in iedere situatie moeten er keuzes gemaakt worden. Tijdens het maken van deze keuze zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Een elektrische kolf of een handkolf?

De eerste belangrijke keuze die gemaakt moet worden is of je kiest voor een elektrische kolf of voor een handkolf. Een handkolf is klein en compact, waardoor die makkelijk mee te nemen is. Dit is vooral handig wanneer je niet iedere dag hoeft te kolven. Een elektrische kolf is snel en efficiënt in gebruik. Als je veel kolft, is dit een goede oplossing. Het meenemen van een elektrische kolf is in vergelijking met de handkolf wat minder efficiënt, omdat deze vaak zwaarder en groter is.

Daarnaast is de geluidsproductie die de kolf maakt iets om rekening mee te houden. Een handkolf is vrijwel geluidloos, maar een elektrische kolf produceert in de meeste gevallen meer geluid. Let er daarnaast bij de aanschaf van een borstkolf op of het product voldoet aan de kwaliteitseisen. Voor welke borstkolf variant je ook gaat bij Ardoshop ben je altijd verzekerd van een borstkolf die getest en gekeurd is volgens de kwaliteitseisen.