Terug

Borstontsteking

Een borstontsteking kan erg vervelend zijn. In de meeste gevallen gaat een borstontsteking gepaard met koorts of een verhoging van je lichaamstemperatuur. Hoe ontstaat een borstontsteking en belangrijker: hoe kom je van een borstontsteking af?

Ontstaan van een borstontsteking

Een borstontsteking ontstaat door een verstopt melkkanaaltje. Dit heeft als gevolg dat de melkklieren en het kanaaltje vol raken waardoor de druk hoog wordt en de melk zich verplaatst naar het omringende borstweefsel. Hierdoor ontstaat irritatie, warmte en een rode borst. Hiernaast kan je pijn ervaren bij het geven van borstvoeding en voel je je vermoeid.

Wat te doen bij een borstontsteking?

Als je beginnende symptomen ervaart, is het verstandig om te baby vaker aan te leggen. Je kan dit het beste doen door vooraf de tepels met warm water schoon te maken. Dit kan met een doekje of door even te douchen. Warm water verbetert de doorbloeding waardoor de melkklieren wijder worden. Het is erg belangrijk door te gaan met het geven van borstvoeding, ook als je hier even geen zin in hebt. Je voelt een borstontsteking opkomen bij een harde plek in je borst. Als je na 24 uur nog steeds last hebt van een borstontsteking is het verstandig om de huisarts te bezoeken. Deze kan je antibiotica geven.

Wat in veel gevallen ook helpt, is het gebruiken van een borstkolf. Dit apparaat kan je aanleggen wanneer je wilt zonder verdere irritaties op te laten lopen aan je tepels. Ardo Medical beschikt over een breed aanbod elektrische borstkolven, zodat je zelf bijna niks meer hoeft te doen!

Waarom bestellen bij Ardo?

Ardo Medical heeft jarenlange ervaring met de verkoop van borstkolven, tepelverzorgingsproducten- en kompressen en borstvoedingsproducten. Ardo levert in heel Nederland. Wanneer je voor 12:00 bestelt, heb je je bestelling de volgende dag al in huis!

De kwaliteit kan bij een handkolf of elektrische borstkolf erg verschillen. Het is belangrijk om te kijken of de elektrische borstkolf is goedgekeurd door een erkend keuringsinstituut. Bijvoorbeeld DEKRA, DNV of TÜV.
Een kolf die je individueel kan bedienen is handig, zodat je zelf een programma kan instellen in de kolf..

Het is natuurlijk ook prettig als borstkolf niet te veel lawaai maakt. De Ardo Calypso borstkolf is de stilste borstkolf en is als stilste uit de test gekomen. Luister hier naar de verschillende geluiden van de verschillende kolven.

Bekijk het aanbod