Terug
Waar huur/koop je een borstkolf en welke kolven zijn er?

Waar huur/koop je een borstkolf en welke kolven zijn er?

Je kunt eenvoudig en betrouwbaar een elektrische borstkolf huren bij verschillende verhuurpunten.

Hiervoor bieden wij je ons ons overzichtelijke verhuur- en verkooppunten overzicht aan. Zo kom je snel te weten wie er in uw buurt borstkolven verhuurt.

Wat is een borstkolf:

Onder borstkolf (wat betreft het gebruik door borstvoedinggevende / niet-borstvoedinggevende moeders) verstaat men een medisch toestel, welke door een vacuüm het legen van de borst mogelijk maakt. Daarbij onderscheidt men vervolgens de manuele borstkolf van de elektrische borstkolf. Beide borstkolfvarianten bouwen een onderdruk, dat wil zeggen een vacuüm op, om – gelijk als het zuigen van een baby – melk uit de borst te onttrekken. Een elektrische borstkolf (ofwel gehuurde of aangekochte borstkolf) biedt vooral het voordeel dat de borstkolf gemakkelijk en zonder lichamelijke inspanning werkt.

Elektrische borstkolven worden met automatische afkolfprogramma’s en met puur handmatige aanpassingsmogelijkheden aangeboden. Daarnaast is er nu de innovatieve elektrische borstkolf Ardo Carum, die zowel een pompautomatisme, met een druk op de knop, alsmede een volledig handmatige bediening voor sterkte en snelheid biedt. Zo combineert de Ardo Carum borstkolf beide voordelen en biedt afkolvende moeders uitgebreide mogelijkheden, maar toch met een eenvoudige en intuïtieve bediening.

Bovendien maken we bij de elektrische borstkolf nog een onderscheid tussen een dubbele borstkolf en een enkele borstkolf. Een dubbele borstkolf biedt de mogelijkheid, de waardevolle moedermelk gelijktijdig uit beide borsten af te kolven. Hier is naast de voor de hand liggende tijdswinst ook – zoals studies aantonen – een bevordering van de prolactinespiegel (hormoon) belangrijk, om de hoeveelheid melk te verhogen.

Een manuele borstkolf, ook wel handborstkolf genoemd, is vooral geschikt voor moeders, die slechts af en toe moedermelk afkolven. Wie als moeder regelmatig moedermelk moet of wil afkolven, is met een betrouwbare elektrische borstkolf best geholpen. Met de borstkolf van Ardo maakt u zowel een keuze voor hoge kwaliteit alsook een zachte en betrouwbare keuze.

Elektrische borstkolf Ardo Carum (zie afbeelding hierboven)

De professionele elektrische borstkolf met een volautomatische en volledig handmatige bediening. Bruikbaar als dubbele borstkolf en enkele borstkolf.

Met de Ardo Carum beschik je over een professionele huur-borstkolf, die voldoet aan de hoogste normen van zowel moeders als ziekenhuispersoneel. Daarnaast verrast de Carum borstkolf verrassend veel handige functies.

Naast het praktische, volautomatische pompprogramma (slechts één druk op de knop nodig), kun je de Carum te allen tijde volledig handmatig aan uw persoonlijke behoeften aanpassen bij het afkolven. Een speciaal ‘Sensitive programma’ met bijzonder zacht pompen, bij bijvoorbeeld pijnlijke tepels, maken de instelmogelijkheden van deze kwaliteitsborstkolf compleet.

Ideale borstkolf om te huren. Bijzonder stille elektrische borstkolf

 • Volautomatisch [&] individueel instelbaar
 • Intuïtieve bediening (kleurendisplay)
 • Borstkolf biedt een speciaal programma voor pijnlijke tepels
 • 5 verschillende borstschelpgroottes beschikbaar
 • Zachte moduswissel tussen stimulatie- en afkolfmodus
 • Borstkolf is heel eenvoudig te reinigen

Elektrische borstkolf Ardo Calypso

CalypsoDoublePlus-product-CMYK

Compact, hygiënisch, licht, individueel en eenvoudig te bedienen. Bruikbaar als dubbele borstkolf en enkele borstkolf.

Met de compacte Calypso borstkolf voor persoonlijk gebruik, beschik je over de mogelijkheid om de borstkolf aan je persoonlijke behoeften aan te passen. Zo pas je op elk moment de instellingen inzake kracht en snelheid aan naar je persoonlijke voorkeur en boots je perfect je baby’s eigen zuigbeweging na.

Met de uitgebreide garantie, die onafhankelijk is van de aankoopdatum, nemen we als enige fabrikant de volledig functionele garantie op ons voor een gemiddelde afkolftijd voor het voeden van ten minste twee baby’s.

De elektrische Calypso borstkolf is de juiste keuze als je een compacte en draagbare borstkolf nodig heeft voor bijvoorbeeld discreet afkolven op het werk of onderweg. Ook een snoerloze batterijvoeding is mogelijk met de Calypso borstkolf.

Ideale borstkolf voor thuis en op je werk. Bijzonder stille, elektrische borstkolf.

 • Deze borstkolf is mobiel, klein en licht
 • Kracht [&] snelheid van de borstkolf apart instelbaar
 • Actief massagesysteem beschikbaar voor de pompset
 • 5 verschillende borstschelpgroottes voor de pompset beschikbaar
 • Uniek garantiemodel voor de Calypso borstkolf (bij aankoop)
 • Calypso borstkolf kan met batterij of netspanning gebruikt worden

Borstkolf kopen of borstkolf huren? Of het beter is om een borstkolf te kopen of te huren hangt af van de persoonlijke situatie als moeder. Aspecten zoals kosten, pomptype, duur van het afkolven en gepland aantal kinderen kunnen hier in overweging worden genomen. Vooral moeders die vroegtijdig naar het werk terugkeren, kiezen vaak voor een kleine en betrouwbare koop-borstkolf. Hier biedt vooral de Ardo Calypso-to-go een passende borstkolfset.

Wie een borstkolf wil huren, kan dit in principe op eigen kosten doen of via een vergoeding van je zorgverzekeraar. Kijk hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding: Lactatiekundige en/of borstkolf vergoeding

Duur van het afkolven / Aantal kinderen dat de borst krijgt:

De borstkolf wordt uitsluitend voor de voorgeschreven termijn ter beschikking gesteld. Wanneer u langer wil afkolven of van plan bent om meerdere kinderen borstvoeding te geven, kan het zinvol zijn om een borstkolf aan te schaffen. Ook wanneer u bijvoorbeeld om niet-medische redenen wil afkolven (werkomstandigheid, bioscoopbezoek, …). Net werkende moeders die borstvoeding geven, vinden een gekochte, compacte elektrische borstkolf gemakkelijk, want deze is mobiel en kan ook met batterijen worden bediend.

Voor uw vragen rond het thema “borstkolven en borstvoeding” kunt u ook een e-mail sturen naar:
info@ardomedical.nl