Terug

Moedermelk invriezen

Hoe hygiënischer moedermelk wordt gekolfd, des te langer kan ze worden bewaard. Daarom is het gunstig om de moedermelk direct in het bewaarreservoir te kolven. Geschikt hiervoor zijn vooral moedermelk bewaarzakjes, zoals Easy Freeze, die direct aan de borstschelp worden bevestigd.

Moedermelk invriezen

Wilt u moedermelk invriezen? Dat kan. Bij voorkeur wordt elke portie (60 tot 120 ml) afzonderlijk gekolfd, in de koelkast gekoeld en daarna direct ingevroren. Bij meerdere keren afkolven binnen 24 uur kan echter de vers afgekolfde moedermelk bij de reeds gekoelde moedermelk worden gevoegd. Als de melk al flink is gekoeld, koel je de vers afgekolfde melk eerst een half uur lang in de koelkast en daarna voeg je deze pas aan de reeds flink afgekoelde melk toe.

Moedermelk ontdooien en opwarmen

Ontdooi de ingevroren moedermelk in de koelkast of op kamertemperatuur. Verwarm de melk daarna au bain-marie of onder stromend, lauwwarm water tot circa 37°C. Moedermelk mag niet in de magnetron worden opgewarmd.

Het kan voorkomen dat de moedermelk bij het ontdooien wordt gescheiden in een waterig en vethoudend deel. Door voorzichtig schudden van de melk worden de delen weer met elkaar verbonden. Ook over lichte kleurveranderingen hoef je je niet ongerust te maken. De melk is daardoor niet slecht en kan toch worden gebruikt. Maak ontdooide moedermelk binnen 24 uur op en warm de moedermelk nooit twee keer op.

Waarom bestellen bij Ardo?

Ga voor individualiteit, bescherming en veiligheid met Ardo borstvoedingsproducten. Ardo Medical heeft jarenlange ervaring met de verkoop van borstkolven, tepelverzorgingsproducten- en kompressen en borstvoedingsproducten. Ardo levert in heel Nederland en als je voor 12:00 uur besteld, heb je je bestelling de volgende dag al in huis.

 

Bekijk het aanbod