Terug

Open of gesloten systeem bij een borstkolf, ken de verschillen

Alle ouders willen het beste voor hun baby’s en een borstkolf met gesloten systeem zou dan ook een topprioriteit moeten zijn. De term “gesloten systeem” is echter niet sterk gereguleerd in de borstkolven industrie en veel borstkolf leveranciers beweren dat hun borstkolven een gesloten systeem zijn, terwijl ze dat in feite niet zijn.

Waarom is dit zo belangrijk? In een borstkolf met open systeem is er geen fysieke barrière die verhindert dat melk, vocht en luchtverontreinigingen de slang en de motor van de borstkolf binnendringen. Met een open systeem borstkolf is het NIET mogelijk om het borstkolf mechanisme volledig te steriliseren en het risico op besmetting door bacteriën, schimmels, virussen, etcetera neemt toe.

Omdat de term ‘gesloten systeem’ niet gereguleerd is, maken borstkolf leveranciers deze foutieve claim vaak in hun marketinginspanningen, waardoor de gezondheid van baby’s vaak in gevaar komt. Moeders delen regelmatig met ons dat hun borstkolf beweert een gesloten systeem te zijn, maar ze zien herhaaldelijk condensatie of melk in de slangen. Ze krijgen de instructie om de slangen te vervangen of de voorplaat van de borstkolf schoon te vegen. Deze instructies worden gegeven omdat de terugstroom van melk zich in deze componenten heeft opgehoopt.

Moeders en lactatiekundigen kunnen vertrouwen op het echte gesloten systeem ontwerp van Ardo. Het siliconenmembraan dat in de Ardo Calypso afkolfset is geïntegreerd, vormt de kern van onze “Vacuüm Seal”-technologie. Dankzij de Ardo Vacuüm seal technologie ben je verzekerd van veilig en zeer hygiënisch afkolven. Moedermelk die afgekolfd wordt, blijft precies waar het hoort, in het flesje en stroomt dus niet naar de slangen en/of de borstkolf zelf.

Met een Ardo Calypso borstkolf kunnen moeders erop vertrouwen dat hun kostbare melk van borst naar baby gaat zonder dat de moedermelk eerst door de slang of motor circuleren.