Terug

Wat is de beste borstkolf voor jou?

De beste borstkolf voor jou: zo vind je ‘m. Er bestaande verschillende soorten borstkolven. Wat de beste borstkolf voor jou is, hangt af van je persoonlijke situatie. Hieronder leggen we uit welke je het beste kunt aanschaffen.

Handborstkolf

Deze niet-elektrische borstkolf is minder krachtig dan de elektrische variant en werkt handmatig. Wanneer je veel moeite hebt met het geven van borstvoeding, is dit niet de beste borstkolf. Hij is vooral bedoeld voor vrouwen die graag een extra voorraad aan melk opbouwen en voor moeders die de borstvoeding wat extra willen stimuleren. Ook wanneer je borsten meer melk produceren dan je kindje kan drinken is de handkolf een goede oplossing. Hiermee verminder je de stuwing.

De Ardo Amaryll handkolf vind je hier.

Elektrische borstkolf

Een elektrische borstkolf is handig om te hebben wanneer je met regelmaat (denk aan een paar keer per week of zelfs dagelijks) een borstkolf wilt gebruiken. Omdat de zuigkracht sterker (in te stellen) is, komt deze borstkolf goed van pas wanneer de borstvoeding lastig op gang komt en je het proces wilt stimuleren. Ook wanneer de borstvoeding wel soepel verloopt kan een elektrische borstkolf de voorkeur krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je snel en efficiënt een voorraad moedermelk wilt opbouwen. Beide borsten kunnen tegelijk afgekolfd worden.

De elektrische Ardo Calypso die we aanbieden vind je hier. Deze kan zowel enkelzijdig als dubbelzijdig gebruikt worden.

Extra hulp begin kraamtijd

Meestal is één van de bovengenoemde soorten borstkolven voldoende. Wanneer je echter met de baby aan de borst de borstvoeding niet goed op gang krijgt in het begin van de (kraam)tijd, kun je ook een professionele, elektrische en krachtige borstkolf te huren. Deze vind je hier.

De beste borstkolf voor jouw situatie

Kijk voordat je een borstkolf koopt dus goed welk soort je nodig hebt. Is een handkolf genoeg, dan is het zonde om het extra geld aan een elektrische te spenderen. En heb je een elektrische nodig, dan gaat de handkolf niet de ondersteuning bieden die je zoekt.