Terug

Bewaren van moedermelk

De Easy Store-moedermelk bewaarzakjes biedt moeders de perfecte manier om afgekolfde moedermelk veilig in de koelkast en vriezer te bewaren met een minimum aan ruimte.

In een oogopslag:

  • Bewaart moedermelk tot 12 maanden veilig
  • Geur- en smaakloos
  • Lekbescherming dankzij dubbele ritssluiting
  • Gevulde zakje staat op zichzelf en kan gemakkelijk worden gestapeld

Deze zakjes zijn dubbel laags en vervaardigd van hoogwaardige materialen zodat externe smaken niet worden opgenomen.

Afgekolfde moedermelk kan drie dagen in de koelkast (4 – 6°C) worden bewaard. Voor het aanleggen van een voorraad kan de afgekolfde moedermelk drie maanden in het vriesvak van de koelkast worden bewaard en zes maanden in de diepvriezer, bij een temperatuur van ten minste -20°C. De speciaal ontworpen Easy Store- moedermelk bewaarzakjes hebben een geïntegreerde temperatuurindicator zodat u erop kunt vertrouwen dat de moedermelk de juiste temperatuur heeft. Bij voorkeur wordt elke portie (60 tot 120 ml) afzonderlijk gekolfd, in de koelkast gekoeld en daarna direct ingevroren.

Bij meerdere keren afkolven binnen 24 uur kan echter de vers afgekolfde moedermelk bij de reeds gekoelde moedermelk worden gevoegd. Als de melk al flink is gekoeld, koel je de vers afgekolfde melk eerst een half uur lang in de koelkast en daarna voeg je deze pas aan de reeds flink afgekoelde melk toe.

Moedermelk ontdooien en opwarmen

Ontdooi de moedermelk in de koelkast of op kamertemperatuur. Verwarm de melk daarna au bain-marie of onder stromend, lauwwarm water tot circa 37°C. Moedermelk mag niet in de magnetron worden opgewarmd.

Het kan voorkomen dat de moedermelk bij het ontdooien wordt gescheiden in een waterig en vethoudend deel. Door voorzichtig schudden van de melk worden de delen weer met elkaar verbonden. Ook over lichte kleurveranderingen hoef je je niet ongerust te maken. De melk is daardoor niet slecht en kan toch worden gebruikt. Maak ontdooide moedermelk binnen 24 uur op en warm de moedermelk nooit twee keer op.

Literatuurverwijzingen