Terug
Day&Night zoogcompressen

Day&Night pads: Ademdoorlatende zoogcompressen tijdens borstvoeding

In de eerste borstvoedingsweken hebben veel vrouwen vaak last van lekkende moedermelk bij het begin van de toeschietreflex. Uit de borsten druppelt en spuit de melk, vaak onverwacht, overal en zonder enige waarschuwing. Plotseling voelt de moeder een tintelend gevoel in de tepels net voordat de moedermelk begint te lekken en voordat ze een zoogcompres kan pakken om de melk op te vangen, ziet ze al de vochtige plekken rondom de tepels verschijnen, Day&Night pads zijn dan de oplossing

In de eerste dagen is lekkende melk een normaal verschijnsel. Lekkende moedermelk in het openbaar kan onaangenaam, lelijk en gênant zijn. Dit neveneffect is echter bij het begin van de borstvoeding heel normaal, vooral in de eerste weken, omdat de vraag naar moedermelk zich nog niet aan de beschikbaarheid heeft aangepast.

Het komt ook voor dat je borsten vlak voor het moment van de volgende voeding beginnen te druppelen. Geluidjes van de baby, een warme douche voor het voeden of gewoon aan het kind denken kunnen ook onverwacht lekken van de moedermelk veroorzaken.

Helaas gaat het verschijnsel van lekkende moedermelk bij sommige moeders maandenlang door, terwijl het bij anderen alleen in de eerste borstvoedingsweken voorkomt. Wij hebben hiervoor een paar tips voor je samengevat om beter met het lekken van de moedermelk om te kunnen gaan.

day_night_pads_banner

Om het stromen van de melk te laten stoppen, druk je zachtjes op de tepel.

Probeer je armen voor je borst over elkaar te slaan en gericht op de tepels te drukken, om het stromen van de moedermelk tot stoppen te brengen.

Gebruik zoogcompressen die moedermelk opvangen.

Op de markt bestaan er allerlei soorten zoogcompressen gemaakt van verschillende stoffen en materialen. Welke soort het prettigst aanvoelt, kun je het beste zelf uitvinden. Wegwerpzoogcompressen, zoals de Ardo Day&Night pads zorgen voor maximale veiligheid tijdens het geven van borstvoeding en voelen comfortabel tegen de huid rondom de borsten. De unieke bescherming tegen lekken, die tijdens de dag horizontaal en ‘s nachts lateraal gepositioneerd is, voorkomt het lekken van moedermelk en zorgen voor een betrouwbare bescherming, dag en nacht.

Om te voorkomen dat de tepels te zacht worden en ze veerkrachtig te houden, is het van groot belang dat een zoogcompres ademdoorlatend is, zodat de huid van de tepel genoeg vocht krijgt.

Vervang een zoogcompres meteen als hij nat is geworden, omdat je anders het risico loopt om last van droge of ontstoken tepels te krijgen.

Artsen en vroedvrouwen raden zoogcompressen met kunststof af, omdat deze de luchtcirculatie om de tepel blokkeren. Dit kan leiden tot een vochtige omgeving en zelfs tot rauwheid.

Vaker de borst geven of melk afkolven c.q. uitstrijken

Lekkende melk duidt er vaak op dat je borst te vol is. Als je borst overvol aanvoelt, kun je beter de baby aanleggen of een kleine hoeveelheid melk met de hand afkolven of met een elektrische borstkolf afkolven. Het afkolven vermindert het gevoel van spanning en geeft verlichting.

Geschikte kleding dragen

Als je een bedrukte bloes of kleding met donkere patronen draagt, vallen natte plekken niet zo op. Zo kun je de vlekken goed camoufleren.

Day & Night pads – optimale bescherming bij lekkende melk in bed

Vooral ’s nachts lekt de melk vaak uit de borst. Veel moeders stoppen daarom extra compressen in hun BH. Helaas voelt dat vaak allesbehalve prettig en comfortabel aan.

De Day&Night pads van Ardo zijn gemaakt van absorberend materiaal, zijn ademdoorlatend en waterdicht. In tegenstelling tot andere zoogcompressen beschikken de Day&Night pads ook over een lateraal positioneerbare bescherming tegen lekken (overdag horizontaal en ’s nachts lateraal positioneerbaar) en beschermen zo in verschillende situaties tegen het lekken van de moedermelk

Ebook_banner