Terug

Waarom informatie rondom borstvoeding zo handig is al tijdens je zwangerschap!

Zwanger? Van harte gefeliciteerd!
Als je zwanger bent, kom je via de verloskundige, je kraamzorg of in het ziekenhuis vaak ook informatie tegen over het geven van borstvoeding. Als de verloskundige de vraag stelt of je borstvoeding wilt gaan geven is dat misschien een vraag waar je of nog niet over na hebt gedacht of je er nog niet in hebt verdiept. Of je vindt het nog te vroeg om er over na te denken. ‘Dat zien we tegen die tijd wel, eerst maar eens bevallen’ is een vaak genoemde opmerking.In je zwangerschap gebeurt er van alles in je lijf. Fijn om gedurende die 9 maanden een beetje te weten hoe alles gaat. Je kan er veel over lezen. Wat je niet veel leest of hoort is dat er na je bevalling veel informatie op je af komt.

Hoe verzorg je je baby, hoe vaak geef je voeding, hoe gaat dat dan en naast dat gaat er ook veel energie naar je lijf om weer goed te kunnen herstellen na de bevalling.

In die tijd na je bevalling wil je vaak liever niet veel moeten lezen over o.a. borstvoeding geven.
Handig dus om tijdens je zwangerschap een voorlichting te volgen over borstvoeding, zodat je een basis hebt aan kennis. En als je dan fijn met je groeiende buik op de bank ligt in de avonduren, is een kort, bondig en handig borstvoedingsboekje nog net iets wat je graag leest. Geen dik boek wat je moet door worstelen, want die energie heb je vaak niet meer of wil je gebruiken voor de babykamer inrichting.

Handig! Een E-book borstvoedingsgids ‘Hello Baby’

Informatie en tips rondom borstvoeding. Een handig, duidelijk en overzichtelijk boekje met tips over handige weetjes, over de eerste dagen borstvoeding, het aanleggen, welke houdingen heb je en zijn voor jou het prettigst. Ook vind je er informatie in hoe je moet afkolven, mocht dat al nodig zijn in of net na de kraamtijd. En gaat het borstvoeding geven niet goed, heb je pijn bij borstvoeding, dan vind je handige tips hoe je de pijn zo snel mogelijk kan oplossen. Borstvoeding geven moet fijn zijn en middels deze tips kan dat ook.

Lactatiekundige

Het boekje, wat je zo hebt uitgelezen, is geschreven door een lactatiekundige. Weet je wat een lactatiekundige is en van hoeveel waarde zij kan zijn tijdens je borstvoedingsperiode?

Een lactatiekundige IBCLC is er voor jou, wanneer je vragen hebt over borstvoeding, goed voorbereid wilt zijn op het geven van borstvoeding of hulp nodig hebt. Zij heeft de kennis in alles rondom het borstvoeding geven. Als het geven van borstvoeding niet vanzelf gaat, vraag dan tijdig om hulp.
Je kunt rechtstreeks contact opnemen met een lactatiekundige IBCLC.
 Hier kun je een lactatiekundige IBCLC bij jou in de buurt vinden.
*Bron:www.nvlborstvoeding.nl

Klik op de afbeelding of ga via deze link naar het boekje: HelloBaby borstvoedingsboekje

Veel plezier met lezen en vond je het een handig boekje, stuur de link dan ook door naar een vriendin, familielid of collega.

Heb je nog vragen over het afkolven, de voordelen van een elektrische, dubbelzijdige borstkolf of wil je graag weten welke borstvoedingsproducten er zijn? Kijk dan in onze webshop of zoek online waar een kolfapparaat te koop is of loop eens een Babypark in. Zij kunnen je goed adviseren over de Ardo medical borstkolven, zoals bijvoorbeeld de Ardo borstkolf Calypso

Wij wensen je een hele fijne zwangerschap toe en veel geluk met je baby!